søndag 17. oktober 2010

Trainspotting

Filmen "Trainspotting", handler i hovedsak om farene med heroin. Vår oppgave gikk ut på og finne hvilke virkemidler og hvordan en film kan fortelle ein historie.

En film kan fortelle en historie ved å bruke dramaturgi, noe som vil si læren om skuespills oppbygning. Ved at en bruker litterær dramaturgi, vil si at skuespillets oppbygning ble satt opp etter ett litterært drama. En film kan også fortelle en historie akkurat som en bok, alle filmer må ha en handling ellers blir det ikke en god film, ellers har ikke filmen noe fortelling å bygge seg rundt.

I filmen har de brukt forskjellige virkemidler for film, de har brukt flere forskjellige kameravinkler, rett foran ham, over ham og vinkler fra siden. De brukte mye forskjellig lysbruk. Lyst eller mørkt for de forskjellige scenene. Lyden er også veldig sentral i dette utdraget. Når han har tatt heroin dosen blir musikken rolig, når man kanskje skulle trodd omvendt. Filmfortellinger skiller seg fra skjønnlitterære fortellinger ved at det som oftest er episke tekster og skuespill som det lages filme av, og ikke skjønnlitterære tekster.

Ingen kommentarer: